Over de specialiste

Over de specialiste

Introductie

Mijn naam is Monique Koppelaar (1969) en ik werk als Care For Women Specialiste in Papendrecht.

Ik vind het belangrijk dat vrouwen zich gehoord voelen, bewuste keuzes maken en het gevoel krijgen dat ze de regie over hun hormonen weer zelf in de hand kunnen nemen. Voordeel is natuurlijk dat ik zelf ook vrouw ben en begrijp wat hormonen met je kunnen doen.

Hormonale vrouwenklachten zijn helaas vaak nog omgeven door taboe; veel vrouwen praten er niet graag over en weten daarom soms niet dat er in veel gevallen iets aan te doen is! Dat is jammer, want veel klachten zoals bijvoorbeeld stemmingswisselingen, opvliegers, nachtzweten, menstruatieproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid, pijnlijke borsten, somberheid, kunnen aanzienlijk worden verminderd of zelfs verholpen.

Behandeling

Je kunt terecht zonder verwijzing van de huisarts. In een uitgebreide intake van een uur wordt er goed geluisterd naar je verhaal, klachten en verwachtingen.

Je krijgt inzicht in hormonale processen en uitleg over klachten die daardoor kunnen ontstaan. Belangrijk is om te weten hoe je lijf werkt.

Na een zorgvuldige intake krijg je advies en samen met jou kijk ik naar de mogelijke oplossingen en te ondernemen stappen. Wat leefstijlveranderingen (voeding, beweging, stressreductie) voor je zouden kunnen doen, eventuele inzet van vitaminen, mineralen of andere noodzakelijke voedingsstoffen (om tekorten aan te vullen en hormonale disbalans te verhelpen), zijn enkele onderwerpen die aan de orde komen.

Soms zijn 2 à 3 consulten voldoende, soms is meer nodig. Afhankelijk van de voortgang en/of bijstelling nodig is.

Geen vrouw is hetzelfde. Geen advies is hetzelfde. Elk advies moet ‘op maat’ zijn en passen bij de vrouw en haar leefwijze.

Opleiding en werkervaring

Naast de HBO-opleiding Medische Basiskennis ben ik bij Care For Women geschoold tot specialist in vrouwenhormonen. Tevens heb ik de specialisatie voor zuur-base-coach gevolgd.  Voordat ik bij Care For Women begon heb ik meerdere jaren in mijn eigen praktijk als voeding- en leefstijlconsulent gewerkt. Tijdens het volgen van diverse verdieping- en bijscholingen op gebied van hormonen, werd mijn interesse in hormonale vrouwengezondheid steeds groter en ben ik mij daarin verder gaan specialiseren.

Mijn kennis over verbanden tussen hormonen, leefstijl, voeding en darmgezondheid pas ik gecombineerd toe in mijn begeleiding van cliënten.

Indicaties

  • Overgangsklachten
  • Menstruatie problemen zoals Premenstrueel syndroom (PMS)
  • PCOS
  • Endometriose
  • Anticonceptie
  • Gezond zwanger worden
  • Preventiezorg / healthchecks (individueel én voor bedrijven)
  • Voeding, leefstijl, stressreductie
  • Overgewicht
  • Tevens het geven van lezingen, workshops en informatiebijeenkomsten over bovengenoemde onderwerpen voor groepen, bedrijven en organisaties